Brainstorm begeleiding

Professionele brainstorm begeleiding bij creatieve denk - en ideegeneratiesessies

Innovatie volgens TWNQL door het begeleiden van een brainstorm

Vergroot je innovatiekracht door professionele brainstorm begeleiding van TWNQL in te zetten. In een brainstorm, of creatieve denk – en ideegeneratiesessies genereer je creatieve onderscheidende ideeën. Deze vertaal je door in producten en diensten, die succesvol waarde creëren voor een klant. TWNQL helpt bij het genereren van die creatieve ideeën en het kiezen uit al die ideeën.

De sleutel tot succesvol vernieuwen door creatief denken

Hoe belangrijk zijn ideeën eigenlijk? Heel belangrijk!

Slechts 8% van 100 product ideeën komen succesvol op de markt of in het schap. Dit blijkt uit onderzoek in de FMCG branche. Uit onderzoek van de Product Development & Management Associatie (PMDA) komt hetzelfde cijfer.

Innoveren begint dus met heel veel ideeën. Eén idee is niet goed genoeg, 100 ideeën is een mooi begin met kans op 8 succesvolle productintroducties. 200 ideeën is alweer een stuk beter. Het gaat bij een brainstorm – ideegeneratie – om de kwantiteit! Kwaliteit komt daarna.

TWNQL begeleidt je creatieve brainstorm

TWNQL helpt met het genereren van heel veel nieuwe ideeën door de brainstorm resultaatgericht en succesvol te begeleiden. Ik hoor je denken, dat kan ik zelf wel. Is dat zo? Keer op keer blijkt dat patronen ons in de weg staan om vernieuwend te denken. We blijven in hetzelfde cirkeltje van bekende ideeën ronddraaien. Vernieuwing komt dan niet of weinig tot stand en dat kan niet meer in deze turbulente tijden.

“In het begin was ik sceptisch over deze sessie; een begeleide brainstorm met als doel ook nog wat te leren. Weer zo’n overdreven enthousiaste trainer die een ervaren persoon als ik weer wat nieuws zou leren. Ik heb vele van dit soort verbeter workshops bijgewoond… .Echter, Rex pakte het totaal anders aan, zijn methode van de brainstormsessie begeleiden vond ik erg boeiend. Ik vond het mooi om alle reacties te zien die hij ontlokte bij de deelnemers. Met alle verschillende nationaliteiten die aanwezig waren was het interessant om te zien hoe ze de Lateraal Denkmethode stap voor stap oppakten. Op het einde was ik helemaal opgeslokt en meegenomen in de door Rex gefaciliteerde workshop en de geleerde manier om creatiever en productiever te brainstormen. FANTASTISCHE ochtend en ik zou het zo weer doen!. Bedankt Rex.”

– John Fitzpatrick. Salesmanager. AAEON –

Ook Twinkels in de ogen van deze reactie over de begeleiding van de brainstorm? Lees hier nog méér enthousiaste reacties van relaties!

Hoe genereert TWNQL deze ideeën bij het leiden van de brainstormsessie?

Ik maak, onder andere, gebruik van de lateraal denk methode van ‘de Bono’ . Deze methode heeft meerdere creatieve denktechnieken die er voor zorgen dat je buiten je gebaande patronen gaat denken. De methode wordt wereldwijd door vele bedrijven – groot en klein – gebruikt en heeft zijn waarde inmiddels ruimschoots bewezen. In korte tijd, een paar uur of een dag, bedenken we ideeën, verrijk je ze en ga je de eerste selectie maken. Want uiteindelijk wil je van kwantiteit naar kwaliteit. Door mijn ruime ervaring met brainstorm begeleiding weet je dat je out of the box gaat denken en succesvol gaat innoveren.

“If at first an idea is not absurd, there is no hope for it”

– Albert Einstein –

Aanpak creatieve brainstorm

Om een goede brainstorm – creatieve denksessie – te houden is een scherpe denkfocus (denkonderwerp) cruciaal. Wat is de (denk)vraag achter de (denk)vraag? Deze vraag staat centraal tijdens de intake. Uiteindelijk besluit jij met welke denkfocus we definitief aan de slag gaan met behulp van mijn brainstorm begeleiding.

TWNQL gaat deze brainstormsessie leiden zorgt er voor dat het een leuke, praktische, creatieve, intensieve en resultaatgerichte sessie wordt. De duur ervan bepalen we in onderling overleg. Je kunt denken aan variaties van 3 tot 8 uur of nog langer. Helemaal afhankelijk van, onder andere, hoeveel ideeën je nodig hebt, de complexiteit van het onderwerp, het aantal mensen dat meedoet en het belang voor de organisatie.

Tijdens de creatieve sessie werken we in teams. Een en ander nader in te vullen, afhankelijk van het totaal aantal deelnemers. We gebruiken praktische denktechnieken uit, onder andere , het Lateraal Denken. Deze zorgen ervoor dat er veel onderscheidende ideeën bedacht worden. We werken toe naar ‘pitches’ per groep van de meest kansrijke bedachte concepten.

“De door Rex begeleide creatieve brainstormsessie heeft in slechts een halve dag geleid tot méér dan 100 onderscheidende ideeën. Enkele daarvan hebben we ter plekke verder uitgewerkt en vormen een fundering voor een nieuwe werkwijze binnen ons team. Doordat onze markt steeds sneller verandert, werd het tijd om onze patronen te doorbreken om onze relevantie in de markt te behouden en te vergroten. Een externe begeleider die ons helpt om op andere gedachten te komen was een onderdeel van de aanpak. De creatieve denktechnieken werden goed uitgelegd. Het was bijzonder plezierig om ze eerst even te oefenen voordat we de denktechnieken toepasten op onze eigen casus. De sessie resulteerde bij ons in een kickstart voor een nieuw positief pad welke we gezamenlijk en als team gaan bewandelen. De dag die we voor deze sessie hebben uitgetrokken, heeft zijn geld méér dan opgebracht!.”

– Danielle Lamboo. Senior Project Manager. ICP Companies –

TWNQL resultaat na creatief denken tijdens de brainstormsessie

Naast een gegarandeerde TWNQL (twinkel) in de ogen, hebben de deelnemers:

  • Minimaal 300 nieuwe ideeën bedacht op de denkfocus.
  • Inspiratie opgedaan over de vele creatieve mogelijkheden die er zijn bij de invulling van het onderwerp.
  • Inzicht gekregen in hun eigen creativiteit (ook de eventuele drempeldenkers!).
  • Geleerd op een effectieve manier ideeën te bedenken.

Heel veel onderscheidende ideeën bedenken door middel van een begeleide brainstorm?

Neem contact op en check de tips en doe de test resultaatgericht brainstormen!

Meer informatie over Innovatiekracht en Zakelijke Creativiteit?

Succesvol Brainstormen? Check de tips en doe de test.