REGIE Innovatie Programma

Een resultaatgericht regie innovatie programma voor organisaties die durven vernieuwen.

Hoe zorg jij er voor dat bestaande omzet die onder druk staat, aangevuld wordt door nieuwe en wanneer doe je dat?

Wil je nu een doorbraak met nieuwe producten of diensten of wacht je tot er betere tijden komen? Onze omgeving veranderd zo snel, dat het wachten op betere tijden echt zonde van de tijd is. Sterker nog, er komen geen betere tijden. Concurrenten staan niet stil en komen steeds vaker uit onverwachte hoek. Concurrenten vernieuwen wel, halen nieuwe klanten binnen en verveelvoudigen hun omzet. Dit gaat ten koste van de omzet, imago en marktleiderschap van jouw organisatie. Je raakt de toppositie in de markt snel kwijt op die manier. 

Er is geen betere dag om te starten met het regie innovatie programma dan vandaag. Hoe sneller je start hoe sneller je grote en mooie stappen maakt om het creërend potentieel in je organisatie wakker te schudden. Met als resultaat dat je aan de top van de markt mee blijft doen, met nieuwe producten en diensten die aanslaan bij je klanten, zodat je je merk versterkt en doorgroeit in impact en omzet.

Krachtige regievoering bij het ontwikkelen van nieuwe onderscheidende producten en diensten is een keuze! Hierbij staan een glasheldere structuur en duidelijk resultaat voorop. Het REGIE Innovatie programma is geschikt voor gedreven leiders die verantwoordelijk zijn voor nieuwe product- en dienstinnovaties. Leiders die het lef hebben te vernieuwen en groeien en dat avontuur samen met zijn mensen aan wil gaan. 

Waarom krachtige REGIE voeren op innovatie? 

Krachtige regievoering op innovatie zorgt voor de juiste mindset en de juiste tools voor het creëren van nieuwe waarde en groei. Voor jezelf,  de innovatieprojectteamleden én de organisatie. Je maakt een enorme groeistap waarbij je zelf aan het roer staat en de (betere) tijd naar je hand zet. 

Krachtig REGIE voeren op innovatie maakt het mogelijk om:

 • Sneller en goedkoper te groeien in impact en omzet. 
 • Marktleider te worden en blijven in jouw gebied. 
 • Nieuwe kansen sneller te ontdekken en om te zetten in nieuwe producten en diensten. 
 • Risicomijdend gedrag om te zetten in structureel ondernemend gedrag en denken in kansen. 
 • Intern draagvlak te creëren én samen met klanten te innoveren. 
 • Het creërend potentieel in je organisatie aan te wakkeren. 

Groeien in impact en omzet met nieuwe onderscheidende producten en diensten

Misschien groeit jouw organisatie al door middel van nieuwe producten of diensten maar gaat het niet snel genoeg, kost het teveel, is het lastig intern draagvlak te krijgen en zijn het teveel ‘toevalstreffers’. Misschien verdient je organisatie nog goed aan de bestaande business en heb je geen tijd voor innovatie of vind je het niet nodig. Een ding is zeker, de concurrent – nieuw of bestaand – staat niet stil, lanceert succesvolle nieuwe producten en diensten. Hij haalt nieuwe klanten binnen en verveelvoudigt zijn omzet. 

Hoe kun jij groeien in impact en omzet? Hoe blijf jij aan de top van de markt? Hoe krijg jij het voor elkaar om met je organisatie kansen te ontdekken en snel en goedkoop om te zetten in nieuwe succesvolle producten en diensten?

Het REGIE Innovatie programma geeft je praktische handvatten en tools om structuur aan te brengen en resultaat te halen in de onzekere reis naar nieuwe producten en diensten. 

REGIE staat voor REsultaat Gericht Innoveren en heeft een duidelijke opbouw waarin je in vijf stappen aan een krachtige structuur en duidelijk resultaat werkt. Samen gaan we aan de slag. Ik begeleid jou en / of jou én je projectteam voor een half jaar. Tijdens deze periode ontdek je nieuwe kansen en leer je hoe je hier nieuwe onderscheidende nieuwe producten of diensten van maakt die klaar zijn om succesvol te lanceren. 

Tijdens dit half jaar investeer je in jezelf, je innovatieprojectteam én je organisatie. De stappen die je, in deze relatief korte periode richting groei maakt, zijn enorm. Je leert om snel, goedkoop en effectief te innoveren. Op een schaalbare manier zodanig dat je dit na een half jaar zelf goed kunt. 

Dankzij het REGIE innovatieprogramma hebben we binnen 6 maanden 4 innovatieve, concrete producten bedacht en getoetst in de markt. Klaar voor de volgende stappen; verdere doorontwikkeling, het vinden van ‘launching customers’ én lancering in onze markt.

Ik wilde mijn team een methode aanreiken om zelf kansen te spotten in de markt en daarvoor innovatieve producten of diensten te ontwikkelen. Het REGIE innovatieprogramma is een krachtige manier om gestructureerd, creatief, resultaatgericht en in teamverband aan de slag te gaan met innovatie. Het voordeel van dit traject is dat iedereen betrokken is bij het nadenken over deze producten/diensten en ze in feite vanaf de start opgelijnd staan. 

Daarnaast heeft het geholpen om het team snel bewust te maken van de uitdagingen die er in onze markt zijn en de kansen die er liggen om ons bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Dit soort trajecten kunnen ze nu zelfstandig op een slagvaardige manier aanpakken.

Bijkomend voordeel is dat het innovatieprogramma bijgedragen heeft aan teamspirit en inzicht in competenties van mijn team.  

René Raaijmakers

Directeur eigenaar, Techwatch

Innovatiecoach Rex Bierlaagh

Innovatiecoach Rex Bierlaagh

Als trainer, coach, facilitator, meewerkend voorman én directeur heb ik ruime ervaring – van meer dan 20 jaar – op het gebied van ‘hands-on’ Innovatie Management, strategiemanagement, het begeleiden van product – en dienstontwikkelingsprojecten, denktanks, verandermanagement en het opbouwen van ondernemende teams in multinationals en MKB. Zowel nationaal als internationaal, onder andere, voor bedrijven als AEGON, Reed Elsevier en DSM.

Naast mijn opleiding als communicatiedeskundige én bedrijfskundige, ben ik gecertificeerd in Design Thinking, Lateraal Denken, de Lean Startup methode, de Zes Denkhoeden methode en Trendwatching. 

Ik heb de vijf stappen van het REGIE Innovatie programma zelf doorlopen bij het opzetten van mijn bedrijf TWNQL. Hierbij heb ik ondervonden hoe belangrijk krachtige regievoering, in de vorm van structuur en resultaat, is bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. 

Graag inspireer ik mensen, zonder praktisch resultaat uit het oog te verliezen. Ik geloof in doen en zelf ervaren. Door de jaren heen heb ik sterke analytische vaardigheden opgebouwd samen met een krachtige creatieve intuïtie. Ik heb gemerkt dat je beide nodig hebt om tot succesvolle innovatie te komen. 

Ik heb een passie voor creatief denken. Mijn persoonlijke slogan is: één idee, is geen idee, en hoe gekker het idee hoe meer kans op succes. 

Mijn achtergrond en ruime ervaring helpt jou en je organisatie bij het aanbrengen van een krachtige structuur en het borgen van een duidelijk resultaat tijdens het trainen én begeleiden van innovatieprojecten. 

Klaar om resultaatgericht te innoveren met het REGIE innovatie programma? 

Ben jij er klaar voor om alleen of samen met je innovatieprojectteam nieuwe innovatiekansen te ontdekken? Ben jij een creatief ondernemer, projectleider, directeur, (business unit) manager, kortom, eindverantwoordelijke voor innovatietrajecten? 

 • Durf je te investeren in jezelf en je organisatie?
 • Wil je actief regie voeren bij innovatieprojecten?
 • Wil je sneller en goedkoper nieuwe producten en diensten ontwikkelen?
 • Wil je groeikansen leren herkennen en omzetten in succesvolle producten of diensten?
 • Wil je een ondernemende mindset voor je team? 
 • Wil je het intern draagvlak vergroten en samen met klanten innoveren? 

Dan ben je klaar voor het REGIE Innovatieprogramma!