Tevreden klanten

Gegarandeerd twinkels in de ogen

Gedurende het hele jaar 2023 hebben we mogen leren en genieten van de kennis van Rex op het gebied van innovatie. Het eerste kwartaal heeft Rex met het PIMZ (project Innovatie MEE Zuid Limburg) projectteam een visie op e-health geformuleerd. Deze visie gebruiken we om onze klanten, cliënten en collega’s uit te leggen hoe we digitale hulp en ondersteuning willen integreren in onze organisatie de komende jaren. De rest van het jaar hebben we, dankzij het REGIE innovatieprogramma van TWNQL, maar liefst 4 nieuwe originele en relevante diensten bedacht voor onze bestaande doelgroepen van MEE ZL. Als projectleider van PIMZ heeft hij met veel enthousiasme het innovatieteam aangestuurd; mee op sleeptouw genomen en heel veel geleerd. Daardoor staat er nu een groep collega’s die niet kan wachten om de mooie diensten die tot stand zijn gekomen, nog verder uit te werken. Met zijn werkwijze; zijn grote betrokkenheid bij onze organisatie én onze cliënten, heeft hij ervoor gezorgd dat we met nieuwe concrete diensten de dienstverlening aan onze cliënten weer verder kunnen verbeteren.

– Irene Thuis. Directeur/bestuurder MEE ZL.

Rex heeft voor de Dimence Groep een professionele brainstorm sessie begeleidt voor een groep medewerkers uit de GGZ. We hebben nagedacht over oplossingen voor de zorg van morgen. Door middel van allerlei denk technieken werden we steeds verder uit onze eigen denkpatronen gehaald. Dat gaf veel energie en vooral goede ideeën die zowel origineel als relevant zijn. Rex brengt een fijne energie met zich mee en is kundig binnen zijn vakgebied. Zijn ervaring was zichtbaar. Hierdoor hebben wij het maximale, wat we binnen een ochtend konden doen, eruit gehaald. Aan ons nu om de bedachte vernieuwende ideeën uit te voeren.

– Sabine Niehoff. Adviseur eHealth Dimence Groep.

Logo AgriUniekRijnValei bij de training Design Thinking.

Met een tiental collega’s van verschillende afdelingen binnen AR hebben wij een tweedaagse training Design Thinking gevolgd bij Rex. Dagen waarin kennis en praktijk/doen elkaar afwisselden. Al snel op de eerste dag werden we uitgedaagd om uit onze comfort zone te komen en buiten onze gebaande paden te denken. Dit leverde op de tweede dag hele mooie, verfrissende en gekke ideeën op. Rex observeert tijdens de opdrachten en helpt daar waar mensen vast dreigen te lopen, zodat ieder teamlid zijn/haar bijdrage kan leveren. Uiteindelijk zijn er mooie oplossingen bedacht voor de maatschappelijke uitdagingen die we tijdens deze twee dagen via de methode hebben aangepakt. Ik zit vol goede zin en motivatie om Design Thinking in te zetten binnen mijn team.

– Eelco van de Hoef. Product en Innovatie manager Varkens.

Logo Woonstad Rotterdam bij training Design Thinking

Rex heeft voor ons P&O team een inspirerende, praktische en effectieve training Design Thinking van drie dagen verzorgd. Indrukwekkend hoe Rex op een creatieve manier en spelenderwijs ons brein en bewustzijn wist te prikkelen aan de hand waarvan wij verder aan de slag kunnen met onze casus. Een casus dat door deze bevlogen aanpak en verfrissende mindset in een nieuwe jas is gestoken en waarin wij vertrouwen dat deze ons toegang zal geven tot een mooie en gedragen oplossing.

– Lissa van der Vaart & Jacqueline Amesz. Business Partners P&O.

Rex heeft voor ons team van informatieadviseurs een aantal opvolgende en inspirerende trainingen Resultaatgericht Creatief Denken en Empathische vraaggesprekken gegeven. De deelnemers hebben veel kunnen oefenen en echt aan hun vaardigheden kunnen werken zodat ze voor onze interne en externe stakeholders nog betere gesprekspartners zijn geworden. Met oplossingen die relevanter én origineler zijn. Rex zorgt voor een veilige sfeer waardoor iedereen op een effectieve manier kan leren. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en stimuleert daadwerkelijke toepassing in ons werkveld. Een absolute aanrader!

– Patricia Havelaar. Teamhoofd POI en Teamhoofd IB.

Kleurenlogo Aventus

Rex heeft voor een groep docenten en blended coaches van de sector Zorg en Welzijn een praktische en resultaatgerichte training Design Thinking van vier dagen gegeven. We hebben het volgende geleerd: het toepassen van Design Thinking en onze rol als facilitator in dit proces. De training hebben wij als zeer positief ervaren. Rex heeft ons meegenomen vanuit de theorie Design Thinking naar het oefenen van de stappen en uiteindelijk de verbinding gelegd met de rol als facilitator. Rex is een enthousiaste trainer met veel ervaring. Hij slaagt erin elke deelnemer te betrekken en ieder op eigen niveau uit te dagen. De training was heel waardevol en praktijkgericht, we gaan hier vol vertrouwen mee aan de slag.

– Carolien Harleman. Docent en Blended coach IG / Maatschappelijke zorg.

Wat een inspirerende innovatieworkshop heeft Rex voor ons verzorgd! Verschillende collega’s van MEE de Meent Groep hebben de training Design Thinking bij Rex gevolgd. Allemaal positief! Ik twijfelde dan ook geen moment om Rex te benaderen voor onze innovatieworkshop op de HartvoorMEE-dag. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Na een bruisende inleiding (we gaan nu allemaal spelen met yoghurt😊) zette Rex de projectleiders van de innovaties in hun kracht. Dank Rex voor het creëren van nog meer ambassadeurs voor ons innovaties! Zo kunnen we nog meer betekenen voor onze cliënten.

– Janneke Panis. Innovatieregisseur Mee De Meent Groep.

De training Innoveren met Design Thinking zorgt voor een hoge tevredenheid en haalt hoge eindbeoordelingen. Rex is een uitstekende ervaren en professionele trainer met aanstekelijke positieve energie, passie en deskundigheid. Rex creëert goede interactie met de groep zowel tijdens de training als in de pauzes. Hij geeft voorbeelden vanuit verschillende sectoren waardoor hij een breed publiek aan spreekt. Hij ademt Design Thinking en werkt met zeer relevante oefeningen die praktisch toepasbaar zijn. De training vergroot zowel professionele en ook persoonlijke inzichten. Fijne trainer die goed op het moment inspeelt!

– Iris Reinhard. Business Unit Manager Kenneth Smit Direct.

Rex verzorgde voor ons team een workshop Zakelijk Creatief Denken. Deze workshop sloot qua inhoud precies aan op waar ons team stond. Rex heeft ons met het proces van creatief denken én natuurlijk ook praktische creatieve denktechnieken kennis laten maken. Wij konden deze meteen inzetten in ons werk. Met als gevolg dat we beter buiten onze gebaande paden kunnen denken en meer originaliteit kunnen inbrengen bij klanten. Het tempo, de afwisseling en de levendigheid hebben we zeer gewaardeerd!

– Emma Klever. Senior Adviseur.

De workshop Resultaatgericht Creatief Denken was zeer nuttig en leuk voor het team van Orange Quantum Systems. We werken bij Orange Quantum Systems aan uitdagende spitstechnologie en het is belangrijk dat onze ingenieurs en onderzoekers creatief kunnen blijven denken. Rex heeft een enthousiaste, maar ook professionele stijl, die vakkundige en hoogopgeleide professionals aan het denken weet te zetten. De creatieve denktechnieken zijn gestructureerd, praktisch toepasbaar en leiden tot originele en onderscheidende ideeën.

– Amber van Hauwermeiren. Business Development Lead OQS.

Rex heeft het docententeam van het project Start Up Company van de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden in augustus 2021 een train-de-trainer training Resultaatgericht Creatief Denken gegeven. De opdracht luidde: bereid onze docenten voor op het kunnen begeleiden van hun Start Up Companies in het creatieve proces om te komen tot een businesscase. Rex heeft eerst de awareness gecreëerd van de noodzaak van een creatieve mindset, dat was voor velen al een eyeopener. Dit deed hij op een treffende en effectieve manier. Vervolgens heeft hij enkele technieken behandeld waardoor het team kon gaan oefenen, eerst plenair en toen in groepjes. Voor mij was duidelijk te zien dat het team werd geïnspireerd en dat het hen ook echt verder heeft gebracht. Rex wist de training energiek, inspirerend en inhoudelijk heel interessant te brengen! Ik heb dan ook hoge verwachtingen van de begeleiding door de docenten dus ook van de output en resultaten van onze Start Up Companies!

– Edwin van der Heide. Projectleider Startup Companies en docent Commerciële Economie Hogeschool Leiden.

Voor mijn maandelijkse marketingcafé online bijeenkomst zocht ik een aansprekende spreker op het gebied van zakelijke creativiteit en innovatie. Die vond ik in Rex. Tijdens een leuke en leerzame interactieve online bijeenkomst van 45 minuten gaf Rex aan in welke denkpatronen we vaak vastzitten. Met een uitdagende en confronterende interactieve oefening onthulde hij hoe je met diverse creatieve denktechnieken daar los van kunt komen. Doel daarbij: er voor zorgen dat je alleen of samen met anderen heel veel nieuwe ideeën bedenkt, nieuwe inzichten krijgt en nieuwe (verkoop)kansen genereert. Duidelijk werd dat creatief denken geen luxe is maar pure noodzaak. Dat geldt zowel voor ZZP’ers, MKB’ers als grote bedrijven. Deelnemers waren ronduit juichend. Velen gaven Rex 5 sterren (max. score). Wat mij betreft had Rex minstens 10 sterren mogen krijgen. Rex, nogmaals hartelijk bedankt voor je inspirerende en boeiende lezing.

– Jeroen van Netten. Online marketing expert.

Bij Rex heb ik de cursus Design Thinking gevolgd. Op een pragmatische, positief kritische en energieke manier heeft Rex ervoor gezorgd dat iedereen in de groep de principes van Design Thinking zich eigen heeft gemaakt. Hij houdt de energie erin, zorgt voor praktische voorbeelden en stelt de juiste vragen. Hij weet hierbij iedereen geboeid te houden en verliest hierbij het doel niet uit het oog. Kortom: ik ben fan! Ik beveel Rex daarom van harte aan bij iedereen die meer te weten wil komen over Design Thinking of een vraagstuk op een innovatieve manier wil aanpakken. Twinkels Gegarandeerd!

– Wietske Galema. Research Manager.

De door Rex begeleide creatieve brainstormsessie heeft in slechts een halve dag geleid tot méér dan 100 onderscheidende ideeën. Enkele daarvan hebben we ter plekke verder uitgewerkt en vormen een fundering voor een nieuwe werkwijze binnen ons team. Doordat onze markt steeds sneller verandert, werd het tijd om onze patronen te doorbreken om onze relevantie in de markt te behouden en te vergroten. Een externe begeleider die ons helpt om op andere gedachten te komen was een onderdeel van de aanpak. De creatieve denktechnieken werden goed uitgelegd. Het was bijzonder plezierig om ze eerst even te oefenen voordat we de denktechnieken toepasten op onze eigen casus. De sessie resulteerde bij ons in een kickstart voor een nieuw positief pad welke we gezamenlijk en als team gaan bewandelen. De dag die we voor deze sessie hebben uitgetrokken, heeft zijn geld méér dan opgebracht!

– Danielle Lamboo. Senior Project Manager.

Voor het Honours Programma (HP) ‘Innovation and Business Creation’ van Saxion was Rex een inspirerende gastspreker over Design Thinking. Kort en krachtig nam Rex ons in 1,5 uur mee door de diverse Design Thinking stappen. De interactieve opdrachten en tools waren erg boeiend en sloten goed aan bij ons programma over innovatie en ondernemerschap. Het op zoek gaan naar fricties bij klanten en de technieken om resultaatgericht creatief te denken waren erg interessant en zijn ons bijgebleven. Het was fijn dat er contact werd gezocht met de deelnemers, ondanks dat het online was. Wij hebben de sessie ervaren als interessant, verhelderend, positief en gericht op resultaat. Het heeft ons creatief laten denken en is absoluut aan te bevelen.

– Enola Smit. HP Innovation and Business Creation Saxion, jaargang 2020.

Tijdens de tweedaagse training Creatief Denken heeft Rex een praktische creatieve denkmethode inclusief een reeks makkelijk toepasbare creatieve denktechnieken toegelicht waarmee creatieve denkprocessen op gang gebracht worden. Hierdoor kan ik met nieuwe ideeën komen in situaties waar een normale brainstormsessie vastloopt. Daarnaast was er ruime aandacht om het creatieve denkproces te structureren, nieuwe ideeën ook daadwerkelijk vorm te geven en goede keuzes te maken. Er was een fijne afwisseling van theorie en oefeningen. Het enthousiasme van Rex werkte aanstekelijk. Het zorgde ervoor dat er veel geoefend werd en veel tijd voor interactie was. De tijd vloog voorbij. De opgedane kennis pas ik met plezier en goede resultaten, in de vorm van onderscheidende toepasbare ideeën, vaak toe.

– Erik Bax. Software engineer.

Door de (online) workshops Zes Denkhoeden zijn we werkelijk geïnspireerd. Het heeft er voor gezorgd dat we minder discussiëren en sneller tot de kern komen. We hebben concrete handreikingen gekregen om bijv. agendapunten volgens een denkagenda te bespreken. Iedereen is hierdoor betrokken. De denkagenda versterkt het denken vanuit verschillende perspectieven waardoor er een breder beeld van de werkelijkheid ontstaat. Een ander belangrijk inzicht was, dat wanneer je start met het denken vanuit de zwarte hoed – risico’s – het heel moeilijk is om deze mindset om te buigen naar creatief denken en denken in kansen en mogelijkheden. In het kader van het thema ‘kwaliteitscultuur’ wilden we de gezamenlijke denkkracht versterken en elkaar op een functionele manier nog beter leren kennen. Alle collega’s hebben de digitale trainingen onder de deskundige leiding van Rex, als positief ervaren. Rex heeft ons op inspirerende wijze meegenomen in het gedachtengoed van De Bono. Hij heeft ons bewust gemaakt van ingesleten patronen én heeft ons door de werkvormen met denkhoeden buiten de kaders laten denken. Als team blijven we werken met de Zes Denkhoeden.

– Janita van Dorland- van den Bosch. Inspecteur Primair Onderwijs.

De begeleide brainstormsessie met Rex heeft in korte tijd tot een grote – meer dan 50 – opbrengst aan concrete én onderscheidende nieuwe ideeën geleid. We hebben niet het hele proces gedaan van meerdere dagdelen maar één middag gewerkt in een kleine groep. Graag wilde ik door middel van creatief denken meer inzicht op een bedrijfskundig vraagstuk van mijn bedrijf krijgen. Het is fascinerend om te zien hoeveel opbrengst de manier van werken van Rex bracht. Ik vind het interessant en prettig om te voelen hoe ik mijn brein en die van de andere aanwezigen, in zo’n korte tijd creatiever en geactiveerd zag worden. De sessie was een succes en heb ik ervaren als resultaatgericht, helder, duidelijk en sprankelend.

– Anne Mijke van Harten. Directeur eigenaar.

De één op één coaching ‘Resultaatgericht creatief denken en concepting’ heeft gezorgd voor veel inspiratie, inzichten en concrete handvaten. Ik kan nu zelf succesvolle brainstorms en creatieve denksessies begeleiden over een nieuw product waarbij het ‘out of the box’ denken centraal staat. Hierbij heb ik geleerd dat de juiste mindset – falen is goed en marsmannetjes-ideeën zijn nog beter – het allerbelangrijkste is om mezelf én het team mee te nemen in dit creatieve denkproces. Ik wilde zelf creatiever leren denken, uit mijn normale denkpatronen leren stappen, en goede ideeën om leren zetten in mooie werkbare concepten. Verder wilde ik ons team helpen betere producten te maken en het belang van creatief denken en concepting duidelijker maken. Dat is allebei gelukt! Zo blijven onze producten vernieuwend en blijven we aan de top van de markt mee spelen. De coaching heb ik als persoonlijk, inspirerend, intensief, praktisch en waardevol ervaren. Het was de perfecte mix tussen oefenen, luisteren en vragen stellen. Heb het gevoel dat ik ontzettend veel waardevolle inzichten heb gekregen, concrete praktische tools, maar vooral ook veel energie om er dieper in te duiken. De tussentijdse opdracht, het diepe in duiken en zelf een echte professionele brainstorm begeleiden, werd door het team goed ontvangen en was een kers op de taart.

– Lisa Smids. Product development manager.

Rex heeft drie creatieve denksessies georganiseerd waarbij deelnemers gestimuleerd werden om ‘out-of-the-box’ oplossingen te bedenken voor de aanpak van dak- en thuisloosheid onder jongeren. De denksessies waren een onderdeel van het actieprogramma dak- en thuisloze jongeren van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De creatieve denksessies vonden online plaats (vanwege COVID-19). Dit vormde voor Rex echter geen enkele barrière. De verschillende groepen van aanwezige deelnemers werden gestimuleerd tot creatief denken in een veilige en open sfeer. Voor iedereen was er ruim gelegenheid om input te leveren en actief mee te denken. Het resultaat hiervan was dat er tijdens de sessies meer dan 150 creatieve en onderscheidende ideeën zijn bedacht én een set originele projectplannen. Dak- en thuisloze jongeren kunnen met deze creatieve ideeën en projectplannen daadwerkelijk geholpen worden hun persoonlijke netwerk te versterken om te voorkomen dat ze dak- of thuisloos worden.

– Myrthe Maijer. Projectmanager.

Dankzij het REGIE innovatieprogramma hebben we binnen 6 maanden 4 innovatieve, concrete producten bedacht en getoetst in de markt. Klaar voor de volgende stappen; verdere doorontwikkeling, het vinden van ‘launching customers’ én lancering in onze markt. Ik wilde mijn team een methode aanreiken om zelf kansen te spotten in de markt en daarvoor innovatieve producten of diensten te ontwikkelen. Het REGIE innovatieprogramma is een krachtige manier om gestructureerd, creatief, resultaatgericht en in teamverband aan de slag te gaan met innovatie. Het voordeel van dit traject is dat iedereen betrokken is bij het nadenken over deze producten/diensten en ze in feite vanaf de start opgelijnd staan. Daarnaast heeft het geholpen om het team snel bewust te maken van de uitdagingen die er in onze markt zijn en de kansen die er liggen om ons bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Dit soort trajecten kunnen ze nu zelfstandig op een slagvaardige manier aanpakken. Bijkomend voordeel is dat het innovatieprogramma bijgedragen heeft aan teamspirit en inzicht in competenties van mijn team.

– René Raaijmakers. Directeur eigenaar Techwatch.

Tijdens de online Creatieve denkworkshop van TWNQL hebben we krachtige creatieve denktechnieken geleerd die ons uit onze vaste denkpatronen halen. JongSZW organiseert elk jaar een aantal lunchlezingen en workshops. Het thema creatief denken leek ons een leuk en geschikt onderwerp, aangezien wij in ons werkveld vaak terugvallen op dezelfde ideeën en interventies. De online Creatieve denkworkshop van TWNQL is een goede manier om je bewust te worden van deze patronen én om te leren hoe je ze kunt doorbreken. Zo kun je onderscheidende en innovatieve ideeën bedenken die je eerst niet had. De online Creatieve denkworkshop van TWNQL is verfrissend en een goede afwisseling tussen theorie en zelf oefenen in de praktijk. Tijdens het theoretische gedeelte, kwamen ook veel leuke praktijkvoorbeelden terug, zoals de vorm van een kogeltrein die ontstaan is door de snavel van een vogel. Binnen een korte tijd hebben we goed kunnen oefenen met nieuwe denktechnieken. Daarnaast heeft de Creatieve denkworkshop inspiratie gebracht. En het besef dat je bewust aandacht moet schenken aan ‘anders denken’ als je nieuwe, innovatieve ideeën wil, anders val je onbewust toch gauw terug in vaste patronen.

– Raber Hakim. Bestuurslid JongSZW.

Rex verzorgde de ‘kick-off’ tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst op een enthousiaste manier met zijn interactieve keynote lezing. Het thema was “veranderen door innovatie of innovatie door verandering”. Hij wist al onze werknemers, ongeacht opleidingsniveau en functie, te inspireren én activeren. Rex maakt innovatie, zakelijk creatief denken en het vergroten van innovatiekracht toegankelijk voor iedereen. Dankzij de voorbeelden wordt het praktisch. Onze mensen konden zich een goed beeld vormen van wat ze zelf kunnen doen om mee te veranderen of het bedrijf te helpen vernieuwen. Ik beveel Rex van harte aan als je inspiratie nodig hebt over hoe je je bedrijf innovatief houdt en mensen creatief wil laten denken.

– Raymond Bosgoed. Directeur Geomij B.V.

Een “interactieve creatieve denkrollercoaster” was mijn eerste reactie na afloop van de leerzame en interessante Design Thinking training. Gedurende een krachtige training van een week, wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden het Design Thinking proces doorlopen. Door deze werkwijze biedt de training handvaten ter ondersteuning van verschillende processen binnen de organisatie. Aanvankelijk volgde ik de training met mijn collega’s om door middel van het Design Thinking proces meer structuur te krijgen in ons innovatieproces. Al snel kwam ik er achter dat de training meer te bieden heeft dan handvaten hiervoor. Structuur in overleg (Zes Denkhoeden van De Bono), stimulatie van creatieve delen van het brein (d.m.v. simpele actieve werk- en communicatie vormen) en aanspreken en bespreken van het “gevoel” zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Wat mij betreft is deze training een aanrader en biedt het tools en vaardigheden die iedere organisatie kan helpen om creatief voortstuwingsvermogen te genereren. De hoeveelheid informatie die we deze week aangereikt hebben gekregen, was precies goed om met zijn allen met een voldaan gevoel de positieve energie uit de training over te brengen binnen onze organisatie!

– Kapitein der mariniers.

Als je wat wil weten over Lateraal Denken van De Bono dan kun je dat op Google opzoeken, er een boek over kopen of er op YouTube video’s over kijken. Alle drie heb ik gedaan. Echter, dit zijn nogal eentonige manieren en totaal niet te vergelijken met de interactieve training van Rex! Ik was erg blij dat ik de training kon bijwonen, deze werd op een erg interactieve manier gegeven. Je brengt je eigen cases in en krijgt veel mogelijkheden om de creatieve denktechnieken uitgebreid te oefenen zodat je ze echt kunt toepassen. Lateraal Denken is niet alleen de kennis van creatieve denktechnieken, het bewustzijn, maar vooral, de vaardigheden. Ik ben dankbaar voor de training die Rex heeft gegeven en blij dat ik deze creatieve denktechnieken nu in mijn dagelijkse werk kan gebruiken. Dank je wel Rex!

– Guoqiao Tao, Sr. Principal Q&R.

Ik nam deel aan de 1 daagse Lateraal Denk cursus van Rex in December 2019. Ik ben een docent, naar mijn mening de moeilijkste groep om te trainen! Ik nam deel om extra vaardigheden op het gebied van creatief denken te leren zodat ik deze weer kan overdragen op mijn studenten. Mijn ervaring? Ik heb genoten! Qua inhoud: Rex heeft ons kennis laten maken met een variëteit aan creatieve denkoefeningen die zowel leuk als nuttig waren om oude denkpatronen los te laten, verandering in gang te zetten en innovatie aan te jagen. Qua stijl: Rex weet waar hij het over heeft en gaf de training op een praktische, nuchtere en aansprekende manier. Ik had een hoop lol en er werd gelachen tijdens de training en dat is altijd een goed teken! Tijdens de dag waren er regelmatig pauzes, een heerlijke lunch en het vond plaats op een comfortabele en gezellige plek. Ik beveel het werken met Rex sterk aan.

– Mica Allan, Docent Organisatiegedrag en Leiderschap.

“Wat heeft een tram te maken met een psychogeriatrische afdeling?” In het kader van de DEFX-dag werd ik in de mogelijkheid gesteld om een workshop creatief denken te volgen bij Rex. Hoewel wij maar een kort tijdsbestek hadden om dit onderwerp te behandelen, gaf hij de deelnemers de juiste handvatten om dit creatieve proces te leren en oefenen. Dit leidde tot vernieuwde inzichten en een middel om een schijnbaar onoplosbaar probleem vanuit een andere invalshoek te bekijken. Rex, nogmaals bedankt voor deze ‘eye opener’!

– Wouter Montanus, Luitenant.

Rex heeft ons Management Team met zijn trainingen Lateraal Denken (2 dagen) en de Zes Denkhoeden (1 dag) bijzonder geïnspireerd. De drie dagen waren verrassend, verrijkend en een waardevolle investering. We waren aangenaam verrast over de hoeveelheid creativiteit, welke we in onze organisatie hebben, door het leren gebruiken van technieken om creatief te zijn: het werkt simpelweg! In de training zijn er voldoende verschillende werkvormen aan bod gekomen met een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Het is nu aan ons om het geleerde toe te gaan passen in de praktijk! Bedankt Rex!

– John Hardeman, Resource Manager.  

Binnen VIVAT verzorgen wij inspiratiesessies waarin we de medewerkers meenemen in innovatieve ontwikkelingen binnen en buiten VIVAT. In dat kader heeft Rex voor ons een interactieve lezing zakelijke creativiteit verzorgd. Hier zorgde Rex voor een hele goede balans tussen theorie uitdragen, luisteren en de deelnemers laten oefenen met creatieve denktechnieken.  Na afloop hadden de meeste deelnemers inderdaad een TWNQL in de ogen gekregen, zoals Rex van te voren al aangaf. Op een schaal van 0 tot 5 scoorde Rex in de evaluatie een 4.6! Rex liet ons in hele korte tijd (1 uur) zien dat hij als facilitator, coach en als keynote spreker van grote waarde is. Namens het VIVAT inspiratieteam. 

– Henk Lof, Senior IT Architect.  

De cursus Zes Denkhoeden (Creatieve Technieken voor optimale probleem analyse, samenwerking en besluiten nemen) was erg boeiend met een prettige combinatie van oefeningen en theorie. Daar waar veel cursussen zich focussen op het reactieve deel van communicatie vond ik het hier prettig dat er ook erg veel aandacht was voor het pro-actieve deel, bijvoorbeeld het verwerken van het geleerde in de voorbereiding van een meeting/overleg in de dagelijkse praktijk. Dit zorgt voor mij voor meer structuur in het geheel. Al met al een geslaagde cursus, niet in het minst door de enthousiaste docent (Rex Bierlaagh).  

– Peter Aarts, Chief Designer.  

Rex heeft een Creatief Denken workshop, waar we erg enthousiast over zijn, voor ons verzorgd! Rex wist iedereen te enthousiasmeren en goed te betrekken. De workshop geeft iedereen het zelfvertrouwen dat iedereen met goede nieuwe ideeën kan komen. Er was een prettige afwisseling tussen theorie en praktijk en Rex wist goed aan te sluiten op de thema’s die binnen ons team speelden. De technieken helpen je om tot de kern van je vraag/probleem te komen en er ook concreet mee aan de slag te gaan. Verder is Rex een enthousiaste en inspirerende spreker/begeleider!

– Marloes van Overstraten Kruijsse, Manager Content Development. 

Rex is een bevlogen en inspirerende spreker en heeft voor Hecht Samenwerkende Verzekeringsadviseurs een strategische sessie Design Thinking georganiseerd met als thema duurzame inzetbaarheid. Een sessie waar de grote WHY (de kern van succes) werd geraakt en ook nog naderhand genoeg stof tot nadenken gaf.  Rex weet het creatieve brein te prikkelen wat tot mooie inzichten heeft geleid. Ik kan Rex van harte aanbevelen!

– Anja Brunink, Manager Verzekering bij Ten Hag.

De keynote lezing van Rex is zeer boeiend. Hij laat je inzien hoe belangrijk creativiteit – creatief denken – is voor jezelf en voor je onderneming en hoe je die creativiteit kunt stimuleren. Hij geeft een verfrissende kijk op zakelijk creatief denken en geeft je nieuwe inspiratie.

– Rolf Morssinkhof, Directeur Eigenaar Morssinkhof Rymoplast.

Rex heeft me uitstekend geholpen om een strategische sessie voor te bereiden. Hiervoor hebben we in drie sessies de inhoud en de uitvoering daarvan samen uitgewerkt. Rex voelt de knelpunten en uitdagingen in de organisatie goed aan en weet ze te vertalen naar creatieve en effectieve werkvormen. Deze hebben een boeiende en op diverse punten verrassende en inspirerende uitwerking gehad. Rex komt afspraken na, je kunt van hem op aan!

– Gijs Gjaltema, Directeur Eigenaar.

Op de heidag van een MT zijn we door Rex Bierlaagh van TWNQL zeer professioneel getraind in de Zes Denkhoeden van De Bono. Door de afwisseling tussen theorie en praktische oefeningen was het een levendig programma dat door de deelnemers positief is ontvangen. We zijn er meteen dezelfde week mee aan de slag gegaan in ons dagelijks werk. Ik ga deze methode zeker ook in andere opdrachten gebruiken.

– Corine van Geffen MBA, Interim Bestuurder.

Rex heeft op inspirerende wijze een workshop Zes Denkhoeden begeleid. De opzet van de workshop, met veel interactie en opdrachten maakten dat het team enthousiast en actief deelnam. Ook nu nog merk ik dat de workshop heeft bijgedragen aan creatief vermogen en teamspirit.

– Lilian Visscher, Directeur alumnirelaties en fondsenwerving.

De Zes Denkhoeden training van De Bono is een waardevolle training, de hele dag boeiend door de mooie afwisseling van theorie en oefening. Tijdens de training hebben we veel geoefend en blijkt de methode van de Zes Denkhoeden simpel, effectief en vooral ook praktisch te zijn. We hebben nu een handvat om met elkaar tot nieuwe ideeën te komen en besluiten te nemen. Door dezelfde denkhoed op te zetten, komt iedereen aan bod en is ieders inbreng van toegevoegde waarde.

– Olga Gelauff Msc. N., Teammanager 2e lijns publiekscontacten van het sociaal domein.

Rex heeft het Management Team van onze Business Unit getraind in de Zes Denkhoeden en een Lateraal Denk techniek. Beide zijn mooie, praktische en ook makkelijk in te zetten methoden. Rex is er in geslaagd om een levendige, open en veilige leeromgeving te creëren, met veel bruikbare tips, relevante en praktische voorbeelden. Uiteindelijk gaat het bij nieuw geleerde skills om het daadwerkelijk toe passen in de praktijk. Rex heeft er voor gezorgd dat wij deze nieuwe vaardigheden zo succesvol mogelijk kunnen gebruiken in ons dagelijkse werk.

– Jonathan Schippers, HR Business Partner, DSM Food Specialities.

Ik heb de Lateraal Denken training gevolgd. Vond het een goede en nuttige cursus. Het geeft je praktische handvaten om op een gestructureerde wijze creatief te zijn zodat er nieuwe en zelfs onverwachte ideeën ontstaan. Rex weet de theorie duidelijk uit te leggen. De vele oefeningen helpen prima om het geleerde later in praktijk te brengen. Ik heb mijn enthousiasme overgebracht op enkele collega’s. Ze zijn heel benieuwd en willen dan ook graag deelnemen aan een eerste sessie waar we een moeilijk op te lossen probleem willen aanpakken.

– Herman van der Meijs, Hardware Designer R&D Department.


In mijn baan worden de grenzen van creativiteit opgezocht. Ik heb de training Lateraal Denken gevolgd om een nieuwe manier van denken te leren.

Definitie: Lateraal Denken zoekt oplossingen met behulp van onorthodoxe denktechnieken die normaal gesproken niet worden gebruikt.

De training geeft me manieren om creatief te denken, vaardigheden die geleerd kunnen worden. Zoals met sporten, is trainen belangrijk om die vaardigheden goed toe te kunnen passen. In de methode Lateraal Denken is ‘Ideeën Genereren’ één van de stappen van ‘Focus naar resultaat’. In deze training werd veel aandacht besteedt aan praktische oefeningen in kleine teams. De training gaf me echt nieuwe inzichten om nieuwe ideeën te kunnen bedenken.

– Herman Moons, Customer Support Engineer.

– In het begin was ik sceptisch over deze sessie, een begeleide brainstorm met als doel ook nog wat te leren. Weer zo’n overdreven enthousiaste trainer die een ervaren persoon als ik weer wat nieuws zou leren. Ik heb vele van dit soort verbeter workshops bijgewoond… .Echter, Rex pakte het totaal anders aan, zijn methode van de brainstorm begeleiden vond ik erg boeiend. Ik vond het mooi om alle reacties te zien die hij ontlokte bij de deelnemers. Met alle verschillende nationaliteiten die aanwezig waren was het interessant om te zien hoe ze de Lateraal Denkmethode stap voor stap oppakten. Op het einde was ik helemaal opgeslokt en meegenomen in de door Rex gefaciliteerde workshop en de geleerde manier om creatiever en productiever te brainstormen. FANTASTISCHE ochtend en ik zou het zo weer doen!. Bedankt Rex. John Fitzpatrick.

– Een gevarieerde groep mensen, één doel. Rex heeft ons zeer goed geholpen in het voorbereidende traject voor de workshop, met als resultaat een succesvolle workshop. Iedereen deed mee en we zijn die dag enorm opschoten. Anne Houët.

– John Fitzpatrick, UK & Eire Sales Manager & Anne Houët, Office Manager.

Ik vond de cursus Lateraal Denken een leerzame cursus met veel interactie. De verhouding tussen theorie en praktische oefeningen is goed.

– Astrid Frehen, ASML.

Rex heeft voor Siqura – een onderdeel van TKH – een geweldige mini-workshop Creatief Denken georganiseerd. In een uur tijd heeft hij ons op inspirerende wijze laten kennis maken met het thema Creatief Denken, een creatieve reis, waar veel bruikbare resultaten uit kwamen.

– Debbie Verhagen, HR Manager.

 

– De cursus Lateraal Denken was voor mij een echte eyeopener. Het gaf me een heel andere kijk op het creëren van nieuwe ideeën. De cursus gaf hulpmiddelen om van de standaard manier van denken af te wijken en heeft mij ervan overtuigd dat het voor een ieder is weggelegd om tot nieuwe ideeën te komen. Rex wist de deelnemers zijn enthousiasme en bevlogenheid over te brengen, iedereen was geboeid tot het eind. Er was een goede afwisseling van theorie en praktijk, een echte aanrader. Ralph Goes.

Lateraal Denktraining van Rex is enorm aan te raden voor creatieve mensen die vanuit een breed perspectief willen denken. Tim Bottcher.

– De Lateraal Denktraining van Rex is goed gestructureerd, een goede mix van theorie en praktijk. Tijdens de oefeningen heb ik een hoop lol gehad. Jochen Wynants.

– De Zes Denkhoedentraining van Rex was erg interessant en nuttig, en ook leuk vanwege de interactieve oefeningen die we samen deden. Over het algemeen zeer aan te bevelen en ik ben blij dat ik deze training gevolgd heb. Teresa Cruz Ravelo.

– Ralph Goes, Tim Bottcher & Jochen Wynants, Teresa Cruz Ravelo, NXP.

EvertshuisVoor het Evertshuis heeft Rex een denktank verzorgd. In weinig tijd hebben we met een groep vrijwilligers veel onderscheidende en nieuwe ideeën bedacht voor het culturele programma voor 2016. Het was een zeer geslaagde avond. Ik heb alleen positieve reacties gehad.

– Leo Hörnig, Directeur Evertshuis.

Neovito

Na eerdere positieve ervaringen met de TWNQL aanpak heb ik Rex gevraagd om een creatieve, open aftrapsessie in goede banen te leiden. Wij kunnen inmiddels terugkijken op een boeiende en vruchtbare bijeenkomst. Wederom zeer tevreden en voor herhaling vatbaar!

– Rob van Kaathoven, oprichter Neovito.


Doon

Toptraining lateraal denken! Rob Timmermans.
– Supertraining! Vandaag het boek ‘ iDNA. Duurzaam leren innoveren.’ gelezen over Innovatief denken in combinatie met ‘de Bono’ technieken, maar vond de workshop Lateraal denken een stuk waardevoller. Dave Neeteson.

– Rob Timmermans & Dave Neeteson. Associates DOON.

Voor elke ondernemer is het belangrijk steeds jezelf en je organisatie te blijven vernieuwen. Altijd oog voor de klant te houden en focus op wat nog beter en nog succesvoller kan. Rex Bierlaagh heeft voor enkele van mijn persoonlijke relaties een workshop verzorgd waarbij innovatief denken en ideeën genereren centraal stonden. De ochtend is zeer geslaagd verlopen. In een vlot tempo heeft Rex ons actief laten meedenken en meewerken waarbij we tegelijk in een ontspannen ambiance nader kennis met elkaar konden maken. Een aanrader wat mij betreft!

– Willem Boot, DGA Multisafe.

Rex Bierlaagh ondersteunt ons bureau in de ontwikkeling van een concept voor de toekomst van de binnenstad tot een geloofwaardige businesscase met een verdienmodel. Opvallend is het gemak waarmee Rex zich inleeft in de problematiek van de veranderende rol van de architect in de samenleving. Hij luistert scherp en voelt aan vanuit welke kernwaarden en met welke visie ons bureau zich kan profileren. Daarmee ondersteunt hij ons in het doorzien van de kern van ons concept voor de binnenstad. Maar tegelijk dringt hij er op aan, de drempels voor een businesscase te ontdekken en overdenken. Opvallend is de accuratesse waarmee Rex onze gesprekken en afspraken samenvat en bewaakt. De overtuigende, enthousiasmerende en charmante houding waarmee Rex te werk gaat heeft ons doen besluiten, hem uit te nodigen voor een duurzame samenwerking.

– Jean-Paul Kerstens, Maakarchitectuur.

De vraag ‘hoe duurzaamheid te verkopen’ is een lastige. Verkopen wij nu producten met een duurzame grondslag of verkopen wij duurzaamheid in de vorm van producten. Deze vraag legden wij Rex Bierlaagh voor en samen zijn wij tot een fantastische avond gekomen vol ideeën, enthousiasme en betrokkenheid. De voorbereiding, het begeleiden van het proces voorafgaand aan de bijeenkomst wordt door Rex zeer nauwgezet gevolgd. Waar mogelijk neemt hij initiatief om te helpen, doet hij voorstellen en denkt mee over een succesvolle uitnodiging en locatie. Wij hebben 10 tot 15 klanten uitgenodigd voor deze ideegeneratie avond. De sfeer was prima, het enthousiasme groot en door de voorbereiding van de deelnemers en de bijzondere aanpak tijdens de avond kwamen er prachtige ideeën naar boven. De professionele aanpak, de persoonlijke betrokkenheid van Rex en zijn gedrevenheid om tot mooie resultaten te komen maakten deze avond meer dan waardevol. Ook in de nazorg onderscheidt Rex zich door de vinger aan de pols te houden, betrokken te zijn bij de uitwerking van de ideeën en sturing te geven aan prioriteiten en quick wins. Wij bevelen Rex van harte aan bij bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar of aan de vooravond staan van nieuwe uitdagingen. Door het benutten van de kennis die voorhanden is bij medewerkers en klanten zullen de resultaten verbluffend zijn. Wij danken Rex voor deze zeer gewaardeerde bijeenkomst. Onze klanten zijn onze ambassadeurs geworden die nu nog steeds nauw betrokken zijn bij het wel en wee van ons bedrijf.

– Erik Toenhake, DutchSpirit.

Rex heeft ons bedrijf met zijn TWNQL methode overtuigd dat je innovatie op een methodische én tegelijkertijd effectieve wijze kunt inbedden in je organisatie. Rex schakelt uitstekend tussen creativiteit en realisme en heeft hierbij het vermogen om telkens weer de benodigde focus aan te brengen. Hij leeft zich snel in de materie in en hielp ons bij het vertalen van actuele trends naar ons eigen vakgebied. Ik kan Rex’s aanpak iedereen aanbevelen die innovatie voorbij het ‘Willy Wortel’ stadium wil brengen en als professionele discipline binnen de organisatie wil inrichten.

– Rob van Kaathoven, CEO Van Kaathoven Groep.

Light House

Ik heb Rex leren kennen als een bevlogen en inspirende persoon tijdens een korte sessie die hij voor de Lighthouse Achterhoek heeft gegeven. Daarbij is het hem gelukt de deelnemende ondernemers enthousiast te maken om middels zijn methode anders te leren denken met als resultaat een hoop nieuwe ideeen voor het organiseren van de traditionele bouw. Een grote aanrader!

– Derek van Hijkoop, Voorzitter Lighthouse departement Achterhoek.

 

Rex is een enthousiaste en inspirerende persoonlijkheid die mensen meeneemt in zijn gedachtengoed en los maakt van vaste patronen. Rex is heel goed in staat om een innovatief denkproces te starten en verder te brengen in concrete resultaten. Zijn TWNQL-methode is daarbij een goed doordacht hulpmiddel.

– Bram Klomps, Directeur Klomps bouwbedrijf.

 

EismaMediaGroepInnovatie is voor de Eisma Media Groep een belangrijk middel om de ontwikkeling te versnellen en continuïteit van onze uitgeverij te bestendigen. Rex Bierlaagh geeft als leider van het innovatieteam succesvol vorm en uitvoering hieraan. Met kennis, gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel stuurt hij zijn teamleden aan. Enerzijds om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en te implementeren en anderzijds draagvlak te creëren via o.a. goede communicatie bij alle medewerkers van ons bedrijf. Ik beveel Rex dan ook van harte aan!

– Egbert van Hes, CEO Eisma Media Groep bv.

Klaar om te innoveren?

Check in slechts 10 vragen het innovatiepotentieel van jouw organisatie en ontdek waar innovatiekansen liggen. Doe de Innovatie APK nu!