Klanten

Gegarandeerd twinkels in de ogen

Rex verzorgde de ‘kick-off’ tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst op een enthousiaste manier met zijn interactieve keynote lezing. Het thema was “veranderen door innovatie of innovatie door verandering”. Hij wist al onze werknemers, ongeacht opleidingsniveau en functie, te inspireren én activeren. Rex maakt innovatie, zakelijk creatief denken en het vergroten van innovatiekracht toegankelijk voor iedereen. Dankzij de voorbeelden wordt het praktisch. Onze mensen konden zich een goed beeld vormen van wat ze zelf kunnen doen om mee te veranderen of het bedrijf te helpen vernieuwen. Ik beveel Rex van harte aan als je inspiratie nodig hebt over hoe je je bedrijf innovatief houdt en mensen creatief wil laten denken.

– Raymond Bosgoed. Directeur Geomij B.V.

Een “interactieve creatieve denkrollercoaster” was mijn eerste reactie na afloop van de leerzame en interessante Design Thinking training. Gedurende een krachtige training van een week, wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden het Design Thinking proces doorlopen. Door deze werkwijze biedt de training handvaten ter ondersteuning van verschillende processen binnen de organisatie. Aanvankelijk volgde ik de training met mijn collega’s om door middel van het Design Thinking proces meer structuur te krijgen in ons innovatieproces. Al snel kwam ik er achter dat de training meer te bieden heeft dan handvaten hiervoor. Structuur in overleg (Zes Denkhoeden van De Bono), stimulatie van creatieve delen van het brein (d.m.v. simpele actieve werk- en communicatie vormen) en aanspreken en bespreken van het “gevoel” zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Wat mij betreft is deze training een aanrader en biedt het tools en vaardigheden die iedere organisatie kan helpen om creatief voortstuwingsvermogen te genereren. De hoeveelheid informatie die we deze week aangereikt hebben gekregen, was precies goed om met zijn allen met een voldaan gevoel de positieve energie uit de training over te brengen binnen onze organisatie!

– Kapitein der mariniers.

Als je wat wil weten over Lateraal Denken van De Bono dan kun je dat op Google opzoeken, er een boek over kopen of er op YouTube video’s over kijken. Alle drie heb ik gedaan. Echter, dit zijn nogal eentonige manieren en totaal niet te vergelijken met de interactieve training van Rex! Ik was erg blij dat ik de training kon bijwonen, deze werd op een erg interactieve manier gegeven. Je brengt je eigen cases in en krijgt veel mogelijkheden om de creatieve denktechnieken uitgebreid te oefenen zodat je ze echt kunt toepassen. Lateraal Denken is niet alleen de kennis van creatieve denktechnieken, het bewustzijn, maar vooral, de vaardigheden. Ik ben dankbaar voor de training die Rex heeft gegeven en blij dat ik deze creatieve denktechnieken nu in mijn dagelijkse werk kan gebruiken. Dank je wel Rex!

– Guoqiao Tao, Sr. Principal Q&R.

Ik nam deel aan de 1 daagse Lateraal Denk cursus van Rex in December 2019. Ik ben een docent, naar mijn mening de moeilijkste groep om te trainen! Ik nam deel om extra vaardigheden op het gebied van creatief denken te leren zodat ik deze weer kan overdragen op mijn studenten. Mijn ervaring? Ik heb genoten! Qua inhoud: Rex heeft ons kennis laten maken met een variëteit aan creatieve denkoefeningen die zowel leuk als nuttig waren om oude denkpatronen los te laten, verandering in gang te zetten en innovatie aan te jagen. Qua stijl: Rex weet waar hij het over heeft en gaf de training op een praktische, nuchtere en aansprekende manier. Ik had een hoop lol en er werd gelachen tijdens de training en dat is altijd een goed teken! Tijdens de dag waren er regelmatig pauzes, een heerlijke lunch en het vond plaats op een comfortabele en gezellige plek. Ik beveel het werken met Rex sterk aan.

– Mica Allan, Docent Organisatiegedrag en Leiderschap.

“Wat heeft een tram te maken met een psychogeriatrische afdeling?” In het kader van de DEFX-dag werd ik in de mogelijkheid gesteld om een workshop creatief denken te volgen bij Rex. Hoewel wij maar een kort tijdsbestek hadden om dit onderwerp te behandelen, gaf hij de deelnemers de juiste handvatten om dit creatieve proces te leren en oefenen. Dit leidde tot vernieuwde inzichten en een middel om een schijnbaar onoplosbaar probleem vanuit een andere invalshoek te bekijken. Rex, nogmaals bedankt voor deze ‘eye opener’!

– Wouter Montanus, Luitenant.

Rex heeft ons Management Team met zijn trainingen Lateraal Denken (2 dagen) en de Zes Denkhoeden (1 dag) bijzonder geïnspireerd. De drie dagen waren verrassend, verrijkend en een waardevolle investering. We waren aangenaam verrast over de hoeveelheid creativiteit, welke we in onze organisatie hebben, door het leren gebruiken van technieken om creatief te zijn: het werkt simpelweg! In de training zijn er voldoende verschillende werkvormen aan bod gekomen met een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Het is nu aan ons om het geleerde toe te gaan passen in de praktijk! Bedankt Rex!

– John Hardeman, Resource Manager.  

Binnen VIVAT verzorgen wij inspiratiesessies waarin we de medewerkers meenemen in innovatieve ontwikkelingen binnen en buiten VIVAT.In dat kader heeft Rex voor ons een  interactieve lezing verzorgd over zakelijke creativiteit. Hier zorgde Rex voor een hele goede balans tussen theorie uitdragen, luisteren en de deelnemers laten oefenen met creatieve denktechnieken.  Na afloop hadden de meeste deelnemers inderdaad een TWNQL in de ogen gekregen, zoals Rex van te voren al aangaf. Op een schaal van 0 tot 5 scoorde Rex in de evaluatie een 4.6! Rex liet ons in hele korte tijd (1 uur) zien dat hij als facilitator, coach en als keynote spreker van grote waarde is. Namens het VIVAT inspiratieteam. 

– Henk Lof, Senior IT Architect.  

De cursus Zes Denkhoeden (Creatieve Technieken voor optimale probleem analyse, samenwerking en besluiten nemen) was erg boeiend met een prettige combinatie van oefeningen en theorie. Daar waar veel cursussen zich focussen op het reactieve deel van communicatie vond ik het hier prettig dat er ook erg veel aandacht was voor het pro-actieve deel, bijvoorbeeld het verwerken van het geleerde in de voorbereiding van een meeting/overleg in de dagelijkse praktijk. Dit zorgt voor mij voor meer structuur in het geheel. Al met al een geslaagde cursus, niet in het minst door de enthousiaste docent (Rex Bierlaagh).  

– Peter Aarts, Chief Designer.  

Rex heeft een Creatief Denken workshop, waar we erg enthousiast over zijn, voor ons verzorgd! Rex wist iedereen te enthousiasmeren en goed te betrekken. De workshop geeft iedereen het zelfvertrouwen dat iedereen met goede nieuwe ideeën kan komen. Er was een prettige afwisseling tussen theorie en praktijk en Rex wist goed aan te sluiten op de thema’s die binnen ons team speelden. De technieken helpen je om tot de kern van je vraag/probleem te komen en er ook concreet mee aan de slag te gaan. Verder is Rex een enthousiaste en inspirerende spreker/begeleider!

– Marloes van Overstraten Kruijsse, Manager Content Development. 

Rex is een bevlogen en inspirerende spreker en heeft voor Hecht Samenwerkende Verzekeringsadviseurs een strategische sessie Design Thinking georganiseerd met als thema duurzame inzetbaarheid. Een sessie waar de grote WHY (de kern van succes) werd geraakt en ook nog naderhand genoeg stof tot nadenken gaf.  Rex weet het creatieve brein te prikkelen wat tot mooie inzichten heeft geleid. Ik kan Rex van harte aanbevelen!

– Anja Brunink, Manager Verzekering bij Ten Hag.

De keynote lezing van Rex is zeer boeiend. Hij laat je inzien hoe belangrijk creativiteit – creatief denken – is voor jezelf en voor je onderneming en hoe je die creativiteit kunt stimuleren. Hij geeft een verfrissende kijk op zakelijk creatief denken en geeft je nieuwe inspiratie.

– Rolf Morssinkhof, Directeur Eigenaar Morssinkhof Rymoplast.

Rex heeft me uitstekend geholpen om een strategische sessie voor te bereiden. Hiervoor hebben we in drie sessies de inhoud en de uitvoering daarvan samen uitgewerkt. Rex voelt de knelpunten en uitdagingen in de organisatie goed aan en weet ze te vertalen naar creatieve en effectieve werkvormen. Deze hebben een boeiende en op diverse punten verrassende en inspirerende uitwerking gehad. Rex komt afspraken na, je kunt van hem op aan!

– Gijs Gjaltema, Directeur Eigenaar.

Op de heidag van een MT zijn we door Rex Bierlaagh van TWNQL zeer professioneel getraind in de Zes Denkhoeden van De Bono. Door de afwisseling tussen theorie en praktische oefeningen was het een levendig programma dat door de deelnemers positief is ontvangen. We zijn er meteen dezelfde week mee aan de slag gegaan in ons dagelijks werk. Ik ga deze methode zeker ook in andere opdrachten gebruiken.

– Corine van Geffen MBA, Interim Bestuurder.

Rex heeft op inspirerende wijze een workshop Zes Denkhoeden begeleid. De opzet van de workshop, met veel interactie en opdrachten maakten dat het team enthousiast en actief deelnam. Ook nu nog merk ik dat de workshop heeft bijgedragen aan creatief vermogen en teamspirit.

– Lilian Visscher, Directeur alumnirelaties en fondsenwerving.

De Zes Denkhoeden van De Bono is een waardevolle training, de hele dag boeiend door de mooie afwisseling van theorie en oefening. Tijdens de training hebben we veel geoefend en blijkt de methode van de Zes Denkhoeden simpel, effectief en vooral ook praktisch te zijn. We hebben nu een handvat om met elkaar tot nieuwe ideeën te komen en besluiten te nemen. Door dezelfde denkhoed op te zetten, komt iedereen aan bod en is ieders inbreng van toegevoegde waarde.

– Olga Gelauff Msc. N., Teammanager 2e lijns publiekscontacten van het sociaal domein.

Rex heeft het Management Team van onze Business Unit getraind in de Zes Denkhoeden en een Lateraal Denk techniek. Beide zijn mooie, praktische en ook makkelijk in te zetten methoden. Rex is er in geslaagd om een levendige, open en veilige leeromgeving te creëren, met veel bruikbare tips, relevante en praktische voorbeelden. Uiteindelijk gaat het bij nieuw geleerde skills om het daadwerkelijk toe passen in de praktijk. Rex heeft er voor gezorgd dat wij deze nieuwe vaardigheden zo succesvol mogelijk kunnen gebruiken in ons dagelijkse werk.

– Jonathan Schippers, HR Business Partner, DSM Food Specialities.

Ik heb de Lateraal Denken training gevolgd. Vond het een goede en nuttige cursus. Het geeft je praktische handvaten om op een gestructureerde wijze creatief te zijn zodat er nieuwe en zelfs onverwachte ideeën ontstaan. Rex weet de theorie duidelijk uit te leggen. De vele oefeningen helpen prima om het geleerde later in praktijk te brengen. Ik heb mijn enthousiasme overgebracht op enkele collega’s. Ze zijn heel benieuwd en willen dan ook graag deelnemen aan een eerste sessie waar we een moeilijk op te lossen probleem willen aanpakken.

– Herman van der Meijs, Hardware Designer R&D Department.


In mijn baan worden de grenzen van creativiteit opgezocht. Ik heb de training Lateraal Denken gevolgd om een nieuwe manier van denken te leren.

Definitie: Lateraal Denken zoekt oplossingen met behulp van onorthodoxe denktechnieken die normaal gesproken niet worden gebruikt.

De training geeft me manieren om creatief te denken, vaardigheden die geleerd kunnen worden. Zoals met sporten, is trainen belangrijk om die vaardigheden goed toe te kunnen passen. In de methode Lateraal Denken is ‘Ideeën Genereren’ één van de stappen van ‘Focus naar resultaat’. In deze training werd veel aandacht besteedt aan praktische oefeningen in kleine teams. De training gaf me echt nieuwe inzichten om nieuwe ideeën te kunnen bedenken.

– Herman Moons, Customer Support Engineer.

– In het begin was ik sceptisch over deze sessie, weer zo’n overdreven enthousiaste trainer die een ervaren persoon als ik weer wat nieuws zou leren. Ik heb vele van dit soort verbeter workshops bijgewoond… .Echter, Rex pakte het totaal anders aan, zijn methode vond ik erg boeiend. Ik vond het mooi om alle reacties te zien die hij ontlokte bij de deelnemers. Met alle verschillende nationaliteiten die aanwezig waren was het interessant om te zien hoe ze de Lateraal Denkmethode stap voor stap oppakten. Op het einde was ik helemaal opgeslokt en meegenomen in de door Rex gefaciliteerde workshop en de geleerde manier om creatiever en productiever te zijn. FANTASTISCHE ochtend en ik zou het zo weer doen!. Bedankt Rex. John Fitzpatrick.

– Een gevarieerde groep mensen, één doel. Rex heeft ons zeer goed geholpen in het voorbereidende traject voor de workshop, met als resultaat een succesvolle workshop. Iedereen deed mee en we zijn die dag enorm opschoten. Anne Houët.

– John Fitzpatrick, UK & Eire Sales Manager & Anne Houët, Office Manager.

Ik vond de cursus Lateraal Denken een leerzame cursus met veel interactie. De verhouding tussen theorie en praktische oefeningen is goed.

– Astrid Frehen, ASML.

Rex heeft voor Siqura – een onderdeel van TKH – een geweldige mini-workshop Creatief Denken georganiseerd. In een uur tijd heeft hij ons op inspirerende wijze laten kennis maken met het thema Creatief Denken, een creatieve reis, waar veel bruikbare resultaten uit kwamen.

– Debbie Verhagen, HR Manager.

 

– De cursus Lateraal Denken was voor mij een echte eyeopener. Het gaf me een heel andere kijk op het creëren van nieuwe ideeën. De cursus gaf hulpmiddelen om van de standaard manier van denken af te wijken en heeft mij ervan overtuigd dat het voor een ieder is weggelegd om tot nieuwe ideeën te komen. Rex wist de deelnemers zijn enthousiasme en bevlogenheid over te brengen, iedereen was geboeid tot het eind. Er was een goede afwisseling van theorie en praktijk, een echte aanrader. Ralph Goes.

– Lateraal Denktraining van Rex is enorm aan te raden voor creatieve mensen die vanuit een breed perspectief willen denken. Tim Bottcher.

– De Lateraal Denktraining van Rex is goed gestructureerd, een goede mix van theorie en praktijk. Tijdens de oefeningen heb ik een hoop lol gehad. Jochen Wynants.

– De Zes Denkhoedentraining van Rex was erg interessant en nuttig, en ook leuk vanwege de interactieve oefeningen die we samen deden. Over het algemeen zeer aan te bevelen en ik ben blij dat ik deze training gevolgd heb. Teresa Cruz Ravelo.

– Ralph Goes, Tim Bottcher & Jochen Wynants, Teresa Cruz Ravelo, NXP.

EvertshuisVoor het Evertshuis heeft Rex een denktank verzorgd. In weinig tijd hebben we met een groep vrijwilligers veel onderscheidende en nieuwe ideeën bedacht voor het culturele programma voor 2016. Het was een zeer geslaagde avond. Ik heb alleen positieve reacties gehad.

– Leo Hörnig, Directeur Evertshuis.

Neovito

Na eerdere positieve ervaringen met de TWNQL aanpak heb ik Rex gevraagd om een creatieve, open aftrapsessie in goede banen te leiden. Wij kunnen inmiddels terugkijken op een boeiende en vruchtbare bijeenkomst. Wederom zeer tevreden en voor herhaling vatbaar!

– Rob van Kaathoven, oprichter Neovito.


Doon

– Toptraining lateraal denken! Rob Timmermans.
– Supertraining! Vandaag het boek ‘ iDNA. Duurzaam leren innoveren.’ gelezen over Innovatief denken in combinatie met ‘de Bono’ technieken, maar vond de workshop Lateraal denken een stuk waardevoller. Dave Neeteson.

– Rob Timmermans & Dave Neeteson. Associates DOON.

Voor elke ondernemer is het belangrijk steeds jezelf en je organisatie te blijven vernieuwen. Altijd oog voor de klant te houden en focus op wat nog beter en nog succesvoller kan. Rex Bierlaagh heeft voor enkele van mijn persoonlijke relaties een workshop verzorgd waarbij innovatief denken en ideeën genereren centraal stonden. De ochtend is zeer geslaagd verlopen. In een vlot tempo heeft Rex ons actief laten meedenken en meewerken waarbij we tegelijk in een ontspannen ambiance nader kennis met elkaar konden maken. Een aanrader wat mij betreft!

– Willem Boot, DGA Multisafe.

Rex Bierlaagh ondersteunt ons bureau in de ontwikkeling van een concept voor de toekomst van de binnenstad tot een geloofwaardige businesscase met een verdienmodel. Opvallend is het gemak waarmee Rex zich inleeft in de problematiek van de veranderende rol van de architect in de samenleving. Hij luistert scherp en voelt aan vanuit welke kernwaarden en met welke visie ons bureau zich kan profileren. Daarmee ondersteunt hij ons in het doorzien van de kern van ons concept voor de binnenstad. Maar tegelijk dringt hij er op aan, de drempels voor een businesscase te ontdekken en overdenken. Opvallend is de accuratesse waarmee Rex onze gesprekken en afspraken samenvat en bewaakt. De overtuigende, enthousiasmerende en charmante houding waarmee Rex te werk gaat heeft ons doen besluiten, hem uit te nodigen voor een duurzame samenwerking.

– Jean-Paul Kerstens, Maakarchitectuur.

De vraag ‘hoe duurzaamheid te verkopen’ is een lastige. Verkopen wij nu producten met een duurzame grondslag of verkopen wij duurzaamheid in de vorm van producten. Deze vraag legden wij Rex Bierlaagh voor en samen zijn wij tot een fantastische avond gekomen vol ideeën, enthousiasme en betrokkenheid. De voorbereiding, het begeleiden van het proces voorafgaand aan de bijeenkomst wordt door Rex zeer nauwgezet gevolgd. Waar mogelijk neemt hij initiatief om te helpen, doet hij voorstellen en denkt mee over een succesvolle uitnodiging en locatie. Wij hebben 10 tot 15 klanten uitgenodigd voor deze ideegeneratie avond. De sfeer was prima, het enthousiasme groot en door de voorbereiding van de deelnemers en de bijzondere aanpak tijdens de avond kwamen er prachtige ideeën naar boven. De professionele aanpak, de persoonlijke betrokkenheid van Rex en zijn gedrevenheid om tot mooie resultaten te komen maakten deze avond meer dan waardevol. Ook in de nazorg onderscheidt Rex zich door de vinger aan de pols te houden, betrokken te zijn bij de uitwerking van de ideeën en sturing te geven aan prioriteiten en quick wins. Wij bevelen Rex van harte aan bij bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar of aan de vooravond staan van nieuwe uitdagingen. Door het benutten van de kennis die voorhanden is bij medewerkers en klanten zullen de resultaten verbluffend zijn. Wij danken Rex voor deze zeer gewaardeerde bijeenkomst. Onze klanten zijn onze ambassadeurs geworden die nu nog steeds nauw betrokken zijn bij het wel en wee van ons bedrijf.

– Erik Toenhake, DutchSpirit.

Rex heeft ons bedrijf met zijn TWNQL methode overtuigd dat je innovatie op een methodische én tegelijkertijd effectieve wijze kunt inbedden in je organisatie. Rex schakelt uitstekend tussen creativiteit en realisme en heeft hierbij het vermogen om telkens weer de benodigde focus aan te brengen. Hij leeft zich snel in de materie in en hielp ons bij het vertalen van actuele trends naar ons eigen vakgebied. Ik kan Rex’s aanpak iedereen aanbevelen die innovatie voorbij het ‘Willy Wortel’ stadium wil brengen en als professionele discipline binnen de organisatie wil inrichten.

– Rob van Kaathoven, CEO Van Kaathoven Groep.

Light House

Ik heb Rex leren kennen als een bevlogen en inspirende persoon tijdens een korte sessie die hij voor de Lighthouse Achterhoek heeft gegeven. Daarbij is het hem gelukt de deelnemende ondernemers enthousiast te maken om middels zijn methode anders te leren denken met als resultaat een hoop nieuwe ideeen voor het organiseren van de traditionele bouw. Een grote aanrader!

– Derek van Hijkoop, Voorzitter Lighthouse departement Achterhoek.

 

Rex is een enthousiaste en inspirerende persoonlijkheid die mensen meeneemt in zijn gedachtengoed en los maakt van vaste patronen. Rex is heel goed in staat om een innovatief denkproces te starten en verder te brengen in concrete resultaten. Zijn TWNQL-methode is daarbij een goed doordacht hulpmiddel.

– Bram Klomps, Directeur Klomps bouwbedrijf.

 

EismaMediaGroepInnovatie is voor de Eisma Media Groep een belangrijk middel om de ontwikkeling te versnellen en continuïteit van onze uitgeverij te bestendigen. Rex Bierlaagh geeft als leider van het innovatieteam succesvol vorm en uitvoering hieraan. Met kennis, gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel stuurt hij zijn teamleden aan. Enerzijds om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en te implementeren en anderzijds draagvlak te creëren via o.a. goede communicatie bij alle medewerkers van ons bedrijf. Ik beveel Rex dan ook van harte aan!

– Egbert van Hes, CEO Eisma Media Groep bv.

Klaar om te innoveren? Doe de innovatie APK.