Workshop creatief denken

Laagdrempelig kennismaken met een workshop zakelijk creatief denken

Garantie op Twinkelende ogen

Wil je je team trakteren of is het tijd voor even wat anders? Je zoekt iets met humor, beleving en waar ze wat van kunnen leren. Bovendien vind je dat de mensen in je organisatie wel wat creatiever mogen worden en beter mogen samenwerken. Dan is de creatieve denk workshop iets voor jou. Een leuk stukje edutainment met garantie op twinkelende ogen.

Creatief denken is niet wollig

De workshop duurt 4 uur en is een laagdrempelige manier om kennis te maken met zakelijk creatief denken. In de workshop leer je op een interactieve manier de basisprincipes van creatief denken en gaat het team ook meteen samen aan de slag.

Je leert dat iedereen creatief is en dat creatief denken geen wollig begrip is. Je maakt kennis met je eigen denkpatronen en leert hier effectief mee om gaan.

“Rex heeft een Creatief Denken workshop, waar we erg enthousiast over zijn, voor ons verzorgd! Rex wist iedereen te enthousiasmeren en goed te betrekken. De workshop geeft iedereen het zelfvertrouwen dat iedereen met goede nieuwe ideeën kan komen. Er was een prettige afwisseling tussen theorie en praktijk en Rex wist goed aan te sluiten op de thema’s die binnen ons team speelden. De technieken helpen je om tot de kern van je vraag/probleem te komen en er ook concreet mee aan de slag te gaan. Verder is Rex een enthousiaste en inspirerende spreker/begeleider.”

– Marloes van Overstraten Kruijsse. Manager Content Development. Therapieland –

Ook Twinkels in de ogen van deze reactie, lees hier nog méér enthousiaste reacties van relaties!

Aanpak creatieve denk workshop

De basisprincipes die je gaat leren komen, onder andere, van de beproefde Lateraal Denk methode van De Bono. Deze bewezen methodiek wordt wereldwijd getraind en kan waar ook ter wereld toegepast worden. Ik ben een gecertificeerde trainer voor De Bono in de Benelux.

De workshop is praktisch en resultaatgericht. Dat wil zeggen dat er meerdere oefenmomenten, individueel en in groepjes in zitten. In korte tijd maak je kennis met de denkfocus, twee patroondoorbrekende denktechnieken en het onderscheiden van type ideeën en hoe je ze concreter kunt maken. Het is een intensieve, inspirerende en op resultaat gerichte workshop!

Het programma in hoofdlijnen

– Innovatie: belang van creatief denken.

– Denkfocus: wat is het onderwerp achter het onderwerp.

– Denktechniek 1.

– Pauze

– Denktechniek 2.

– Oogsten (type ideeën) en korte denksessie oefenen.

– Samenvatten en afronden.

TWNQL resultaat na de workshop creatief denken

Naast een gegarandeerde TWNQL (twinkel) in de ogen, ben je na de workshop in staat om:

  • Een goede denkfocus te formuleren.
  • Twee eenvoudige en effectieve patroondoorbrekende denktechnieken toe te passen.
  • Gekke en vage ideeën te herkennen en concreter te maken.
  • Meerdere onderscheidende ideeën in korte tijd te bedenken (vanuit het principe dat 1 idee geen idee is).

Voor wie is de creatief denken workshop?

Dit kan met werknemers uit alle lagen van de organisatie en is ook zeer geschikt voor directie- en managementteams. De grootte van de groepen kan variëren met een minimum van 8 mensen.

Geïnteresseerd? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende offerte.

Meer informatie over Innovatiekracht en Zakelijke Creativiteit?

Succesvol Brainstormen? Check de tips en doe de test.