Over ons

Get twinkled

De TWNQL factor

TWNQL (lees Twinkel) helpt vernieuwen. Vernieuwing brengt positieve energie met zich mee, nieuwe bezieling en plezier. Hierdoor komt de lach in de ogen van een organisatie terug. Dit noem ik de TWNQL factor. Mijn naam is Rex Bierlaagh, de oprichter van TWNQL.

Nieuwe energie door vernieuwing

Met oog voor mensen en merken brengen wij nieuwe energie door vernieuwing van producten en diensten tot stand. Vernieuwen in de breedste zin van het woord: zowel terug naar de kern (waarom doe ik en mijn organisatie wat we doen?) als goed onderzoeken wat nu eigenlijk het op te lossen probleem is. Daarna ideeën bedenken, ze uitwerken en begeleiden in de uitvoering. En dit allemaal zoveel mogelijk samen met de belangrijkste ‘stakeholders’ én met een duidelijk resultaat op de horizon.

Creatief denken en co-creatie

TWNQL specialiseert zich in ideegeneratie en co-creatie. Innovatie is het meest duurzaam als het samen met directe ‘stakeholders’ gebeurt. Je bent dan eigenlijk aan het co-creëren. Hoe kun je anders weten of een product of dienst goed aansluit bij hun problemen, wensen en behoeften? TWNQL vult dat in door organisaties te begeleiden bij innovatieprojecten en ze te trainen in het zelf begeleiden ervan. Wij werken met bekende methodes zoals Design Thinking, Lean Start Up en Lateraal Denken. Natuurlijk kunnen we zelf ook actief meedenken en projectmanagementtaken oppakken.

Ervaren partners en persoonlijke aanpak

TWNQL is een netwerkorganisatie. Het onderscheidend vermogen van TWNQL zit in samenwerking met exclusieve, ervaren en professionele partners. Ze zijn gewend om resultaat te halen. Iedere partner heeft een eigen specialiteit en jarenlange ervaring in zakelijke creativiteit en innovatieprojecten.

Wij vinden een persoonlijke aanpak belangrijk. Innovatie is mensenwerk. We ‘zoomen in’ op jou (de persoon) en het team. Waarom wil je vernieuwen, wat is het doel eigenlijk? Hoe zorg je er voor dat er voldoende overtuiging, bevlogenheid en bezieling is om het innovatieproces ook daadwerkelijk tot een goed einde te brengen? Als dat allemaal helder is gaan we samen verder met je innovatiewens.

Partners

Rex Bierlaagh

Rex Bierlaagh

Rex combineert sterke analyse skills met een krachtige creatieve intuïtie. Als trainer, coach, facilitator, bestuurder én meewerkend voorman heeft hij ruime ervaring op het gebied van ‘hands-on’ Innovatie Management, het begeleiden van product -,  dienstontwikkelingsprojecten en het opbouwen van ondernemende teams. Hij heeft een passie voor creatief denken; één idee, is geen idee, en hoe raarder het idee hoe meer kans op succes.

“Ik krijg twinkels in mijn ogen als ik mensen weer creatief kan laten denken, als ze weer volop in hun eigen verbeeldingskracht geloven”.

“Hét twinkelmoment in mijn professionele leven was om na jarenlange ‘loondienst’, zelf te gaan ondernemen en TWNQL op te richten”.

Juup de Kanter

Juup de Kanter

Met haar energie en enthousiasme helpt Juup organisaties bij het realiseren van impactvolle ontmoetingen en het behalen van hun doelstellingen door het inzetten van creativiteit. Mensen noemen haar enthousiast, sprankelend en vol ideeën. Als ervaren docent, inspirator, co-creator, trainer en facilitator in lateraal en creatief denken, wil zij mensen bewegen, ideeën genereren en hen vertrouwen geven in hun eigen creativiteit.

“Ik krijg twinkels in mijn ogen als mensen trots en vol vertrouwen hun eigen ideeën presenteren”.

“Hét twinkelmoment in mijn professionele leven had ik toen de grondlegger van het laterale denken Edward De Bono één-op-één met mij één van zijn beroemde methodes ‘willekeurig startpunt’ toepaste”.

Lambert Koster

Lambert Koster

Lambert is een ervaren trainer, coach, facilitator en ondernemer. Hij begrijpt dat een organisatie mensenwerk is en tegelijkertijd dat de ‘harde kant’ ook goed geregeld moet worden. Deze holistische blik gebruikt hij succesvol bij het trainen, coachen, faciliteren en begeleiden van organisaties, teams en individuen in verander- en innovatieprojecten. Een Design Thinker pur sang. 

“Ik krijg twinkels in mijn ogen van mensen en teams die ‘weer’ in beweging durven te komen”. 

“Hét twinkelmoment in mijn professionele leven was tijdens het faciliteren van een door de klant zelf georganiseerde innovatie conferentie. Hierbij presenteerden deelnemers, na een intensieve Design Thinking week, hun ideeën aan alle collega’s. Het resultaat hiervan was dat het grootste deel van de ideeën binnen de organisatie werd opgepakt; uitgewerkt en in de praktijk gebracht”.

Thomas Platzer

Thomas Platzer

Als business designer, procesbegeleider en trainer helpt Thomas individuele professionals en multidisciplinaire teams om van innovatie een werkwoord te maken. Hij werkt sinds 2008 als zelfstandig ondernemer en heeft voor meer dan 10.000 professionals innovatie workshops, trainingen, coaching en brainstormsessies verzorgd. Zijn credo is: “creativiteit is geen talent, het is een strategie”.

“Ik krijg twinkels in mijn ogen van de energie die los komt als medewerkers weer de ruimte krijgen om tijd te besteden aan innovatieve projecten”.

“Hét twinkelmoment in mijn professionele leven was toen een idee, dat in een project met jongeren over zwerfafval was bedacht, ook daadwerkelijk met succes werd uitgevoerd”.

Hugo Bakkenist

Hugo Bakkenist

Hugo heeft jarenlang ervaring met en in de wereld van “lean” innovatie. De mens staat centraal, hij is dan ook een ervaren teamcoach.
Hij heeft een holistische blik op de materie, van innovatie-strategie, coachen van team tot het faciliteren van workshops en geven van training.

“Ik krijg twinkels in mijn ogen als ik zie hoe snel teams tot geweldige resultaten kunnen komen”.

“Hét twinkelmoment in mijn professionele leven was de eerste InnoCation (Innovatie-vakantie) die ik heb georganiseerd. Met een fantastisch team, met plezier en ontspanning in één week tot concrete tastbare resultaten gekomen”.

Resultaatgericht innoveren

TWNQL gaat voor resultaat. De combinatie mens- en resultaatgerichtheid zorgt voor heldere aantoonbare resultaten. Binnen elk stadium van een innovatieproject maken wij te halen en behaalde resultaten inzichtelijk.

Wij werken dan ook vanuit de volgende kernwaarden:

  • Gedrevenheid
  • Integriteit
  • Betrokkenheid
  • Nieuwsgierigheid
  • Creativiteit
  • Resultaatgerichtheid

Meer informatie over Innovatiekracht en Zakelijke Creativiteit?

Klaar om te innoveren? Doe de innovatie APK.

Succesvol Brainstormen? Check de tips en doe de test.