Gekke ideeën

door jul 1, 2021Vlog0 Reacties

Beste kijkers,

 

In deze serie van zes videos leer ik jullie om resultaatgericht creatief te denken. Creatief denken is een van de belangrijkste vaardigheden om onderscheidend te kunnen zijn in deze snel veranderende wereld.  

In korte tijd mocht ik thuis een paar keer achter elkaar lekke fietsbanden plakken. In alle gevallen duurde het even voordat je door had dat ie lek was. Totdat, je kent het wel, je haast hebt en de band echt plat is. 

Hoe gaaf zou het zijn als een lekke fietsband uit zich zelf een liedje begint te zingen. Je weet dat je band lek is je kunt meteen actie ondernemen. En nog veel belangrijker je weet waar het gat zit, geen emmer water meer om naar bubbeltjes te zoeken. O ja, hoe groter het gat hoe harder de band zingt. 

Deze video gaat over ‘gekke ideeën’ en hoe je ze tastbaarder maakt. Wat zijn gekke ideeën en wat brengen ze je organisatie? 

Een zingende band dus… Best gek, toch. Bestaat niet, kan niet. 

Wat zo’n idee doet, is een nieuw denkpatroon aanmaken. Een nieuwe richting. Je daagt jezelf uit en verbeeld dat dit zou kunnen. Dat zorgt voor nieuwe mogelijkheden.

De volgende stap is om dit idee wat tastbaarder te maken. Stel jezelf de vraag: wat probeer je te bereiken met deze zingende band? Antwoord: je wil dat de band met jou communiceert. Dan stel je de vervolgvraag: op welke andere manieren zou dat kunnen, naast zingen? Dat zou kunnen door een druksensor te gebruiken bijvoorbeeld. Die geeft via een app aan dat je band lucht verliest. Je maakt het idee zou een stuk tastbaarder. 

Zo train je om gekke ideeën tastbaarder te maken. 

Wat levert het op? Gekke ideeën leveren op dat je organisatie niet blijft doen wat ie deed. Want dan krijg je wat je kreeg. Je daagt jezelf en je organisatie uit om verder te gaan. 

Zet hem op, bedenk morgen drie gekke ideeën en maak ze ook meteen tastbaarder. Ga gelijk  aan de slag om jouw creatieve denkproces te heractiveren. 

Heb jij ook twinkels in je ogen gekregen na het kijken van deze video, kijk dan ook onze volgende video. Die gaat over kinderlijke verbeeldingskracht.

Abonneer je nu op ons Youtube kanaal zodat je geen video meer hoeft te missen.

Na het kijken van deze zes videos ben je in staat om met een vernieuwde blik naar jouw business te kijken. Je bedenkt makkelijker onderscheidende ideeën voor nieuwe producten, diensten of processen.

Klaar om te innoveren?

Check in slechts 10 vragen het innovatiepotentieel van jouw organisatie en ontdek waar innovatiekansen liggen. Doe de Innovatie APK nu!

Succesvol Brainstormen? Check de tips en doe de test.