Kinderlijke verbeeldingskracht

door jun 14, 2021Vlog0 Reacties

Beste kijkers,

In deze serie van zes videos leer ik jullie om resultaatgericht creatief te denken. Creatief denken is een van de belangrijkste vaardigheden om onderscheidend te kunnen zijn in deze snel veranderende wereld.  

Er was eens man die graag in het circus wilde werken. Het enige wat hij goed kon was met een hydraulische boor grote gaten in beton maken. Hij bedacht een act waarmee hij mooie gatenschilderijen kon maken in beton. De gaten vulde hij vervolgens met lichtgevende verf. 

Deze video, nummer twee van zes,  gaat over ‘kinderlijke’ verbeeldingskracht, wat is dat en wat kun je er morgen mee doen? 

Zonder ‘kinderlijke’ verbeeldingskracht geen nieuwe denkrichtingen, zonder nieuwe denkrichtingen geen nieuwe producten, diensten of processen. 

Waar wij als volwassenen het meeste last van hebben is direct oordelen over onze eigen ideeën en die van anderen. Herken je dit? 

  • Nee, dat kan niet. 
  • Of: dat is te duur. 
  • En: dat hebben we al lang geprobeerd. 
  • Daar hebben we geen tijd voor etc. 

Dit zijn oordelen. Oordelen drukken onze verbeeldingskracht de kop in. Creatief denken krijgt geen kans. We blijven hangen in bekende ideeën, er ontstaat niks nieuws. En vervolgens blijft alles bij wat het was…

Stel je nu eens voor dat je vrijuit mag denken, dat je je verbeeldingskracht vrij mag inzetten, dat er niemand (ook jijzelf niet) iets van vindt of hoeft te vinden.

Dat is wat kinderen doen. Het maakt ze niet uit. Ze bedenken constant nieuwe denkrichtingen. 

Hoe dan? Kies een willekeurig zelfstandig naamwoord (bijvoorbeeld circus) en combineer dit met een ander willekeurig zelfstandig naamwoord (bijvoorbeeld hydraulische boor) en maak er een kort verhaaltje van. 

Dat was het verhaaltje waar ik deze video mee begon. Die man die gaten schilderijen in beton ging maken. En die vulde met lichtgevende verf. 

Kan dit, mag dit, is dit wat? Dat doet er even niet toe. Het gaat over het oordeeloos verbinden van deze woorden om tot een nieuw verhaal te komen. 

Zo train je je verbeeldingskracht. 

Nu kun je gelijk aan de slag om jouw creatieve denkproces te versterken.

Heb jij ook twinkels in je ogen gekregen na het kijken van deze video, kijk dan ook onze volgende video. Die gaat over kinderlijke verbeeldingskracht.

Abonneer je nu op ons Youtube kanaal zodat je geen video meer hoeft te missen.

Na het kijken van deze zes videos ben je in staat om met een vernieuwde blik naar jouw business te kijken. Je bedenkt makkelijker onderscheidende ideeën voor nieuwe producten, diensten of processen.

Klaar om te innoveren?

Check in slechts 10 vragen het innovatiepotentieel van jouw organisatie en ontdek waar innovatiekansen liggen. Doe de Innovatie APK nu!

Succesvol Brainstormen? Check de tips en doe de test.