Trends + Creatief denken = Innovatieve oplossingen.

door jul 14, 2021Vlog0 Reacties

Beste kijkers,

 

In deze serie van zes videos leer ik jullie om resultaatgericht creatief te denken. Creatief denken is een van de belangrijkste vaardigheden om onderscheidend te kunnen zijn in deze snel veranderende wereld.  

Ik zette de headset op mijn hoofd. Het was geen gewone headset, maar eentje met sensoren die als een hoedje op mijn hoofd paste. Ik focuste mij op de drone in mijn hand. Heel goed concentreren en …. ja, de drone steeg langzaam van mijn hand op. Wow, ik bestuurde een drone met mijn gedachten! Zodra mijn concentratie afnam daalde de drone weer. 

Een op gedachte bestuurbare drone. Ja, het bestaat echt!

Ik krijg regelmatig vragen van organisaties hoe ze onderscheidende nieuwe ideeën kunnen bedenken. 

Deze video gaat over hoe je technologische ontwikkelingen kunt gebruiken als inspiratiebron voor het bedenken van nieuwe ideeën. 

In de volgende vier stappen leg ik uit hoe je dat aanpakt. 

Stap 1 is dat je een ontwikkeling kiest die je inspireert. Eentje die tot je verbeelding spreekt. Bijvoorbeeld, de op gedachte bestuurbare drone in het voorbeeld. 

Stap 2 is dat je het probleem dat je bezig houdt opschrijft. Voor deze video neem ik een alledaags voorbeeld. Het gaat tegenwoordig veel over het milieu en de afval die we produceren. Dus laten we eens een nieuwe innovatieve prullenbak gaan bedenken. 

Stap 3 is dat je die inspirerende technologische ontwikkeling verbindt met het probleem waar je oplossingen voor wil bedenken. 

In dit geval verbinden we een op gedachte bestuurbare drone met een nieuwe innovatieve prullenbak. Dus: hoe kunnen we een gedachte bestuurbare drone inzetten of gebruiken bij het bedenken van een innovatieve prullenbak? 

Stap 4 is dat je op deze vraag ideeën gaat bedenken. 

We zouden een vliegende prullenbak kunnen bedenken. Deze komt naar ons toevliegen zodra we de plastic verpakking van een stuk kaas in onze hand hebben. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen is ons goed te concentreren en denken: kom dit stuk plastic ophalen. 

Het verbinden van een technologische ontwikkeling met je probleem en daarmee ideeën bedenken is een associatie denktechniek die je  nu meteen kunt toepassen. 

Dit kun je ook met trends of andere ontwikkelingen doen.  

Nu kun je gelijk aan de slag om jouw creatieve denkproces te versterken. 

Heb jij ook twinkels in je ogen gekregen na het kijken van deze video, kijk dan ook onze volgende video. Die gaat over trends en creatieve ideeën.

Abonneer je nu op ons Youtube kanaal zodat je geen video meer hoeft te missen.

Na het kijken van deze zes videos ben je in staat om met een vernieuwde blik naar jouw business te kijken. Je bedenkt makkelijker onderscheidende ideeën voor nieuwe producten, diensten of processen.

Klaar om te innoveren?

Check in slechts 10 vragen het innovatiepotentieel van jouw organisatie en ontdek waar innovatiekansen liggen. Doe de Innovatie APK nu!

Succesvol Brainstormen? Check de tips en doe de test.