A day in the life of a start up

Serious game voor innovatie

Serious game voor innovatie 

In deze serious game voor innovatie leer je spelenderwijs nieuwe omzet maken. Innovatie en creativiteit gaan hand in hand. Beheren van bestaande business gaat je goed af. Echter, hoe zorg je voor nieuwe producten en diensten? Belangrijk als je kijkt naar de snelle veranderingen om ons heen.

Je moet nieuwe omzet maken door nieuwe succesvolle producten en diensten in de markt te zetten. Innoveren kan anders, moet anders. Wat kunnen we leren van succesvolle startups? Hoe kunnen we deze lessen gebruiken binnen bestaande organisaties? Ervaar deze serious game voor innovatie. 

Leren denken en doen als een start up

‘A day in the life of a startup’ is een serious game. Ondernemende werknemers vormen een dag lang een startup rondom een idee voor een nieuw product of nieuwe dienst. Tijdens de dag werkt het team met onze praktische innovatiemethode een idee uit en vertaalt het idee naar een nieuw businessmodel. De spelvorm zorgt er, naast de fun factor, vooral voor dat het team leert denken en doen als een startup.

Hoe dan?

Spelenderwijs doorlopen we drie stappen:

  • Idee, visie & missie Het team leert om een idee verder uit te denken. Teams gaan hun visie achter het idee vormgeven; de stip op de horizon. Ze gaan bepalen wie ze willen zijn en hoe ze als startup invulling gaan geven aan de visie.
  • Waardepropositie & businessmodel De teams maken hun ideeën concreet in de vorm van een concept en een bijbehorende waardepropositie en businessmodel. De teams hebben een eigen (fictief) budget en kunnen hiermee expertise inhuren, klanten betrekken of investeerders benaderen. Zo leert het team van klanten en investeerders of hun nieuwe product wel echte waarde biedt.
  • De pitch Door de dag heen leren de teams om zelf hun idee concreet te maken en er een gevalideerd businessmodel voor een nieuw product of nieuwe dienst van te maken. Teams presenteren hun businessmodel aan het einde van de dag aan de jury, die de winnaar uitroept.

Meespelen aan deze serious game voor innovatie?

Er zijn verschillende manieren om mee te spelen.

  • Individueel Je schrijft je, als individu, in en tijdens een open sessie maak je kennis met andere deelnemers waarmee je een team vormt. Je pakt in dit team een maatschappelijk vraagstuk op als basis voor een startup. We streven ernaar om tijdens een open sessie met meerdere teams te spelen.
  • Team Vorm een team van maximaal 5 personen. Als team ga je aan de slag met je eigen idee(en). Samen met andere teams ga je de competitie aan met als doel het spel te winnen.
  • In company Je gaat als organisatie aan de slag met je eigen ideeën. Binnen je bedrijf vorm je meerdere teams (elk team maximaal 5 personen). Het team met het beste business model wint. Dit business model kun je later, samen met TWNQL, verder uitwerken tot een succesvol product of dienst.

Jij bent nu aan zet

Meespelen? Neem dan contact op.

Meer informatie over Innovatiekracht en Zakelijke Creativiteit?

Klaar om te innoveren?

Check in slechts 10 vragen het innovatiepotentieel van jouw organisatie en ontdek waar innovatiekansen liggen. Doe de Innovatie APK nu!